29 Kasım 2013 Cuma

Levrek Fırında





Eşceğizimin son günlerdeki yeni uğraşı balık tutmak. Her ne kadar ben buna bozulsam da sonuçlarına katlanmak gerek:) Koca bir levrek mesela:))))) Kendisi tepsilere zor sığdı. Acemi şansı diyelim. Şansı da bol olsun diyelim. Şimdşye kadara bayağ tuttu bence. Hiç beklemiyordum oysa ki. 2 ispendek(levreğin küçüğü), 2 lüfer, 1 de levrek. bize yetti de arttı bile. İnsanın para verip de alası balıklar değil valla. İlk tutunca nasıl yapalım bilmiyorduk bile. yine bizim gibi bilmeyip de internetten bakan falan olursa diye hemen anlatıvercem.
  Güzelce yıkıyoruz tabi önce. Pullu balık oldukları için onları temizlemek gerek. Bıçağın tersi çok işe yarıyor. Karnını yarıp temizliyoruz, kuyruk kısmından yukarı doğru yaparsanız daha kolay olur. Tüm yarın solungaçlara kadar. Üstüne çizikler atıyoruz bikaç tane. Güzelce yağlayıp tuzluyoruz. Zevkinize göre soğan, patates, domates koyarsınız. Önceden ısıtılmış fırında 180derecede 25-30 dk pişiriyoruz. Afiyetle yiyoruz.
Bu resimlerde önceki  ispendekler. Levreği tost makinasında kızarttık, ızgarası güzelmiş diye. Ama pek beğenmedik biz. Frında daha güzel. Benim gibi hamile olup da şu an canını çektirdiklerim varsa beni affetsin:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder