11 Eylül 2013 Çarşamba

Antalya Gezisi:)

Bu yaz tatilimizin 1 haftasını Antalya Side'de geçirdik. Selge Beach Resort'ta. Güzel kalabalık bir hotel. Aileler için mükemmel. Yabancı turistler de aileleriyle. Yalnız kız yada erkek grup yok denecek kadar az.
Tatilimizin bir gününde de araba kiralayıp Antalya çevresini gezdik. Geçen sene Kemer'de kalmıştık. Antalya'nın sol tarafını gezmiştik. Bu sefer de diğer yarısını gezdik gezebildiğimiz yere kadar.Biz zaten Side'deydik. Ordan hemen Manavgat'a geçtik. Şelaleyi gördük. Çok geniş fakat alçaktan dökülüyor. Yine de görmeye değer.


Burası da şelalenin arkası. Dinlenmek için çok güzel düzenlenmiş. Hamaklar da var.
Evet çoğunuz biliyordur bu meyveyi. Ama biz Trakyalılar gibi bilmeyen de çoktur. Kaktüsün meyvesi. Soyulup yeniyor. Tadı da fena değil. Armut kavun karışımı bişey.


Bu baktığımız da Titreyen Göl. Zaten dalga var, nasıl titrermiş demeyin. Kenarlarda daha çok belli oluyor. Dalga gibi değil, gerçekten biri gölü sallıyor gibi. Bana inanmayanlar mecbur kalkıp gitsinler:)






Bu fotoğraflar da Side Antik Kenti'nden. Son 2 foto müzeden. Size tavsiyem mutlaka müzekartınız olsun. Oraya gittiğinizde yoksa bile alın. girdiğiniz yerlerde karttan daha fazla ücret ödersiniz.


Side Amfi Tiyatrosu. Düşündüğümden daha büyük.



Apollo Tapınağı.



Aspendos. Antalya'da en çok görmeyi istediğim yerlerden biriydi. Ama gördüğümde biraz hayal kırıklığına uğradım. Tiyatrosu Side'ninkinde daha küçüktü. Çok dik ve havasız. Tadilattaydı üst kısmı. Ama Sİde'ninki kadar zarar görmemiş. Tiyatronun arka tarafında da yerleşke var. Daha tam olarak çıkarılmamış. Bazı yerler eksik.
Veee öğlen yemeği. Aspendos'tan çıkınca sol tarafta Kale köşk diye bir yer. Pek öyle köşke kaleye benzediği yok. ama gözlemeler bir harika. Yaşlı bir çiftin. Teyzemiz açıyor, amcamız servis yapıyor. Her çeşidinden söyledik. Kıymalı, peynirli,ıspanaklı, patatesli. En çok patatesli beğenildi. peynirli ve kıymalı da fena değil. ıspanaklı çok kuru olmuştu. ama sevenler deneyebilir.





Sıradaki durağımız Perge. Üstteki tiyatro, alttaki stadyum. Yerleşkeye giremedik. Çok fazla vakit alıyor gezmek. Ve antalya çok sıcak. Bol bol su için. Ve hamileyseniz:) çok dikkatli olun.





Burası Kurşunlu Şelalesi. Park oldukça büyük. Koca günün yorgunluğunun üstüne pek çekilmişyor aslında. Çokça merdiven inip çıkmanız gerek. Çıkışa yaklaşırken kahve kokuları duyuyorsunuz, canınız çekiyor ama zamanınız yoksa içemiyorsunuz:( umarım sizin zamanınız olur içmeye...



Antalya merkezden gerisin geri Alanya 'ya döndük. Biraz geç oldu vakit. Damlataş Mağarası'na zor yetiştik. Zaten küçük bir mağara. 5 dk yetiyor insana. Ve görülmeye değer kesinlikle.




Artık hava karardığı için makinam çok iyi çekmedi. Ama Alanya'ya bayıldım. Çok güzel bir yer. Alanya Kalesi. Bulunduğu yer mükemmel. Kesinlikle gidip görülmesi gereken yerlerden.
Antalya maceramız bu kadar. Sizin de görüp gezmeniz dileğiyle...

4 yorum:

  1. Çok güzelmiş. Paylaşım için teşekkürler gitmedim hiç Antalya ya ama gitmiş kadar oldum. (◡‿◡✿)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim. umarım gidebilirsiniz bi gün. Türkiye'de gezilecek öyle güzel yerler var ki insanın ömrü ve parası yeter mi bilmiyorum:)

      Sil
  2. Merhabalar,
    Bloğunuzu yeni keşfettim çok beğendim, Sizi izlemeye aldım, bana da beklerim. http://fatoscatadlar.blogspot.com/
    Tekrar görüşebilmek dileğiyle,
    İzmir'den sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. merhaba, teşekkür ederim. tabi ki de ziyaret edicem sizi. görüşmek üzere...

    YanıtlaSil