4 Eylül 2013 Çarşamba

Kışlık Şeyler:)

Yaz bitti bitiyor, kış yaklaşıyor. Hatta rüzgarıyla çoktan hissettirdi soğuk kendini. Dün çok güzeldi ama bugün serin artık. Birkaç hafta önce başladım kışlık hazırlığına. Çoğu bitti zaten. Azıcık salça yapmayı denedim, öyle kışlık falan değil, evde ancak bir zamanlık oluyor. Çok domatesiniz ve zamanınız varsa yapabilirsiniz siz. Ben azıcık kahvaltılık yaptım. Domates ve biberler kendi bahçemizden. Bu kadar domatesten ufacık kavanoz çıktı.




Domatesleri kabuklarıyla doğradım ve kaynattım. Kaynamış erimiş domatesleri kevgirden geçirdim bir daha kaynattım. Normalde odun ateşinde falan kaynasa süzmeye çok gerek yok ama evde bu mümkün değil tabi o yüzden tülbentle süzdürdüm 1gece falan bekledi. Yağla biraz kavurup kavanoza koydum. Bu sabah açıp başladık yemeye. İçine istediğiniz herşeyi koyabilirsiniz. Ben biraz ceviz, nane, kekik,pul biber tuz koydum, sarımsak da çok iyi olur tabi eğer evden çıkmayacaksanız.

2 yorum:

  1. heey o senin elin değil, hayır hayır tanıyorum o eli ve seninkini...canım iyi ki bi hamilesin domates de mi rendeleyemiyosun:)))
    afiyet bal şeker olsun, eline sağlık( 3.tekil şahıs)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ay ne desem şimdi, yardım etmiş işte kırk yılda bir:) teşekkür ederimmmm:)

      Sil